Zdurenina

Napíšte otázku
  • Alex
    13.12.2015
    Mám strach , firemný večierok sa zvrhol a mám strach lebo som si niečo našiel , nejakú zdureniu , mám strach zo syfilisu , sex som mal koncom novembra , môže sa to už teraz tistitť či mam alebo či nemám syfilis ?
  • mia
    17.10.2015
    Dobry den, chcem Vas poprosito informaciu. Je mozne aby ulcus durum vymyzol za 6 dni? Teda keby to bolo ono. Hrcka vznikla za cca 24 hodin. Zo zaciatku som pocitovala bolesti pod vchodom do posvy. Najprv sa vytvorila mala hrcka (bolestiva), postupne sa zvacsila a sla cez perineum(uz ale nebolela). Gynekolog to velmi nevedel zhodnotit, kazal mi vyskusat repikove obklady a lokalne camphor. Problem do 6dni zmyzol. Ale nasledne mi na opacnej strane na malych pyskoch pri vchode do posvy vznikol opuch, zacervenanie. Nie je to velmi ohranicene, ani bolestive, len citlivejsie na dotyk. Mohlo by sa jednat o syfilis? Alebo ake ine ochorenie by mohlo mat takeho priznaky. S doktorom to samozrejme riesim, len je to vsetko na dlhe "lakte". Dakujem za odpoved
    • Juraj Holba
      28.10.2015
      S opisu je ťažko povedať o čo ide, ale nie je to typické pre ulcus durum. Ulcus durum vzniká s výraznejším odstupom po pohlavnom styku priemerne 3 týždne je doba do vzniku vredu.